Fire Class Yangın Algılama Sistemleri

Fire Class Yangın Algılama Sistemleri; 

Anda Otomasyon distrübütörü olduğu Tyco'nun FireClass Marka ürünlerini kullanmaktadır.

Neden FireClass?

FireClass devrim yaratan yeni nesil yangın algılama sistemidir. FireClass, tamamı Avrupa'da dizayn edilip üretilen geniș yelpazedeki yüksek kaliteli ürünleriyle hem son kullanıcıya hem de entegratör firmalara çözümler sunmaktadır. Kurulumu kolay, hemen kullanıma hazırdır. Esnek ve güçlü dijital loop protokol çözümlerini en son teknolojiyle beraber bir paket olarak sunar.

Tyco, yıllar boyunca süregelen bu bilgi, birikim ve deneyim yenilikçi çözümleri beraberinde getirmiştir. Tyco ticari maksatlı ilk karbonmonoksit (CO) algılama teknolojisi ve triple sensing (Duman + Isı + CO) teknolojisinin sahibi olmuştur. İşte bu deneyimi kullanan FireClass teknolojisi nedeniyle sizleri FireClass Yangın Algılama ürünlerinin sunduğu çözümleri kullanmaya davet ediyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızı tek bir elden karşılayabilmeniz için tasarlanan yeni nesil yangın algılama çözümleri, yani FireClass...

FireClass Teknolojisinin sunduğu avantajlar;

Esneklik Sağlayan Güvenilir Dijital Protokol

FireClass Dijital Protokolü marine ve offshore endüstrilerinde 20 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Birçok zor koşulda kullanılan kötü, rutubetli ve hasarlı kablolara karşı dayanıklılığını ispatlamıştır. FireClass yenileme işlemlerini ve kurulumu kolaylaştıracak kablolama konfigürasyonlarını destekleyen dayanıklı dijital protokol kullanır. FireClass her tür koşulda kullanıma açık, esnek bir yapıya sahiptir. Can ve mal güvenliğinin önemli olduğu, okul ve hastanelerden ofislere, endüstriyel ve perakende tesislerine kadar yaygın bir kullanım olanağına sahiptir.

Tamamıyla Onaylı

FireClass ürünleri, son kullanıcıların ve yüklencilerin özellikle aradığı ilgili Avrupa Standartları sertifikalarına sahiptir.FireClass sertifikaları EN54 için ihtiyaç duyulan minimum gereksinimlerin çok üstünde yer alır.FireClass network yapısından, tüm algılama modlarına kadar EN54 onayına sahiptir. Söndürme Panelleri EN54-2, EN54-4 ve EN12094-1 onaylarına sahiptir.

Kolay Kurulum

FireClass ürünlerinin son kullanıcı ve yükleniciye sunduğu en büyük kolaylık kurulum ve devreye alma işlemlerinin basitliğidir. Örneğin FC501 paneli kurulumu ve kullanımı son derece basit olacak şekilde tasarlanmıştır. Bir kaç hızlı adımda panel kurulumu ve konfigürasyonu kolayca gerçekleştirilebilir. Otomatik Adresleme, Intelli-Zone, Display Ekran üzerinden Yardım Menüsü, USB arayüzü gibi özellikler, kısa ve basit bir eğitimle FC501 panelini "hemen kullanıma hazır" kılar.

Saha cihazlarının montajı Tavan Tipi Dedektör Montaj Adaptörü gibi aksesuarlar sayesinde ciddi şekilde zaman tasarrufu sağlar.

FireClass Yangın Alarm Kontrol Panelleri

FireClass geniş bir yelpazede algılama çözümleri sunmaktadır. FireClass konvansiyonel yangın algılama ürünleri 2 Zone'lu J408-2panelinden genişletilebilir 24 Zone'lu J424 paneline kadar bir çok seçenek sunar. Bu paneller ile birlikte kapsamlı koruma ve minimum sayıda yanlış alarm alınmasını sağlamaya odaklanmış konvansiyonel dedektörler ve aksesuarları kullanıcıya sunulur.

FireClass Adresli Yangın Algılama ürünleri hemen kullanıma hazır FC501 panelinden başlayarak 4 looplu FC64 ve FC240 yangın alarm panellerine kadar geniş bir yelpazededir.

Tüm yangın algılama panelleri zamanlı olarak izlenip yönetilebilir.

Gazlı Söndürme Kontrol Panelleri

FireClass söndürme panelleri kullanıcıya Durum ve Olay Göstergeleri ile manual boşaltma fonksiyonunu sunar.

Konvansiyonel Kontrol Panelleri

FireClass Konvansiyonel ürün serisi basit J408-2 panelinden genişletilebilir J424-8 paneline kadar uzayan bir yelpazededir.

Toplamda 24 adet panel network üzerinden birbirine bağlanabilir.

FireClass Algılama Ürünleri

Yanlış alarmlara karşı direnç gösterme herhangi bir yangın algılama sistemi için çok önemlidir. FireClass Optik Duman Dedektörleri ve Çok Sensörlü Duman Dedektörleriyle Triple Sensors Dedektörleri yanlış alarmların engellenmesi için üstün bir hizmet sunar. “Two-detectors-in-one” özelliğiyle değişik yanlış alarm azaltma stratejileri uygulanır. Gece/Gündüz Modu sayesinde bina kapalı durumda olduğunda yanlış alarmlar azaltılır.

FireClass Dedektör Ürün Gamı

Duman ve Isı Dedektörlerini ayrı ayrı tedarik edebileceğiniz gibi duman ve ısı kombine ve "Triple Sensing technology" kullanan kombine CO, duman ve ısı dedektörleri de mevcuttur.

Dedektör tabanları ve aksesuarları

Standart, izolatörlü, siren ve siren/flaşör tabanları ses ve ton ayarı yapılabilmesi için programlanabilir şekildedir. Dijital Adreslenebilir bina içi ve bina dışı ihbar butonları bir çok projede kullanıma uygundur.

FireClass Adreslenebilir Sirenler

Geniş yelpazedeki adresli siren ve flaşörler yüksek ses çıkış karakteristiğine sahiptir. Kurulumları kolaydır. Kurulum esnasında zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar. Modern görünümleri ile değişik uygulamalarda kullanıma olanak sağlar. Ayrıca bu seride bina dışı kullanıma yönelik "weatherproof" su geçirmez üniteler de mevcuttur.

Sirenler ve Flaşörler

FireClass yeni ve mevcut uygulamalarda kullanıma olanak sağlayan siren ve flaşör ürün yelpazesine sahiptir.

FireClass Çevrim Programlama Aracı

FireClass Çevrim Programlama Aracı kurulumu gerçekleştiren yetkiliye dedektörlere, ihbar butonlarına ve yardımcı ekipmanlara hızlıca adres verebilme olanağını sunar. Bunun yanında araç üzerinde bir çok kullanışlı "Diagnostic" yani tanılayıcı fonksiyon mevcuttur. Sadece zaman tasarrufu sağlamakla kalmaz. Cihaz hakkında bir çok değerli bilgiye erişimi sağlar. Adres bilgisinin onayı LCD ekran üzerinden takip edilebilir. Ayrıca sensörden alınan bilgiler gösterilebilir. Sıcaklık bilgisi, CO seviyesi ve Duman seviyesi gibi değerlere erişilebilir. 

Programlama Aracı dedektörlerin hızlı ve güvenli bir şekilde programlanmasına olanak sağlar.

FireClass Graphics Yazılımı

Microsoft Windows® işletim sistemleri üzerinde çalışan yüksek çözünürlüklü grafik arayüzde "on-screen" ekran üstü butonlar, belirli operasyonlara atanabilen kontrol switchleri için konfigüre edilebilen simgeler içerir. FCG yazılımı üzerinden sembol kombinasyonlarına, kat planlarına, resimlere, yazılara, sesli mesajlara ve CCTV kamera görüntülerine erişim sağlanabilir. FCG yazılımı herhangi bir acil durum anında, tam olarak nokta bilgisi ve bu durumda yapılacaklar ile ilgili bilgileri görüntüler. İlgili personel tarafından kullanılabilmesi amacıyla acil durumdan etkilenen bölgeye ait detaylı bir harita otomatik olarak yazıcıya gönderilir.